DAGTOCHTEN

We plannen een aantal dagtochten met in de middag een rondrit of bezoek aan een museum. Zoals scheepswerf Wolthuis in Sappemeer. Of wat dacht u van het Museum Oude Wolden in Bellingwolde….

Grotere groepen (vanaf 25 personen) kunnen voor enkele dagtochten ook een andere dag plannen. De omgeving van de busrit mag u dan zelf bepalen. Als groep worden opgehaald met de bus? We maken graag een prijsopgave voor u. Kleinere groepjes kan natuurlijk ook maar dan moet de prijs aangepast worden. Geen museum maar gewoon een pitstop kan ook, dan kan de prijs iets voordeliger.

Landgoed Westerlee
middagvaartocht blauwestad

Varen Blauwestad-lunch-Rondrit Westerwolde

Deze dagtocht begint om 10.00 uur in de haven van Midwolda.  We maken eerst een vaartocht van ca. 2 uur door de Blauwestad. Aan boord 2 x koffie/thee met cake. Na de vaartocht gaan we voor de lunch, mosterdsoep met broodjes, kroket en koffie/thee, melk of karnemelk naar Landgoed Westerlee. Hierna gaan we de bus in via een mooie route naar Westerwolde. Halverwege een pitstop (eigen rekening) op een mooie locatie. Tegen 17.00 uur zijn we terug in Midwolda.

Inclusief: vaartocht incl. koffie/cake, busvervoer, lunch 

Tarieven

€ 49,50 per persoon (vanaf 25 personen) 

kinderen 4-10 jaar € 30,00

Varen Wedderveer-lunch-Museum de Oude Wolden

Deze dagtocht begint om 10.00 uur in de haven van Wedderveer. We maken eerst een vaartocht van ca. 2 uur door het mooie idyllische Wedderbergen. Incl. 2 x koffie/thee met cake. Na de vaartocht gaan we de bus in voor een heerlijke lunch: soep met broodjes, koffie/thee, melk of karnemelk op leuke locatie. Daarna gaan we een tour maken door de omgeving. Tegen 15.00 uur zijn we bij het Museum de Oude Wolden in Bellingwolde voor een rondleiding.  Tegen 17.00 uur zijn we terug in de haven van Wedderveer.

Inclusief: vaartocht incl. koffie/cake, busvervoer, lunch en rondleiding Museum de oude Wolden.

Tarieven

€ 57,50 per persoon. Vanaf 25 pers. 

Kinderen 4-10 jaar € 37,50

Groepen vanaf 25 personen mogen hun eigen datum plannen. Minder personen tegen meerprijs.

Boot-bus-Scheepswerf Wolthuis

Datum: 27 juni 2024

Deze dagtocht begint om 10.00 uur in de haven van Midwolda, Blauwestad. We maken eerst een vaartocht van ca. 2 uur door de Blauwestad. Aan boord 2 x koffie/thee met cake. Waar vroeger de graanvelden waren zien we nu water en prachtige huizen. Na de vaartocht gaan we de klassieke bus in voor de lunch, soep met broodjes, kroket en koffie/thee, melk of karnemelk bij het lieflijke stationnetje in Veendam. Hierna gaan we via het Winschoter Diep met de vele werven naar Sappemeer. Tegen 15.00 uur zijn we bij de historische scheepswerf Wolthuis in Sappemeer voor een rondleiding. Om ca. 17.00 uur zijn we terug in de haven van Midwolda.

Inclusief: vaartocht incl. koffie/cake, busvervoer, lunch en rondleiding scheepswerf Wolthuis.

Tarieven

Kosten: € 57,50 per persoon. Vanaf 25 personen 

Kinderen 4-10 jaar € 37,50

Dagtocht Pronkjewails

Groningen heeft veel Pronkjewails. Tegenwoordig ook het Pronkjewailpad. Aan dit pad zijn allerlei bezienswaardigheden te bekijken. Wij hebben enkele in een rondrit verwerkt. Een gids weet hierover veel te vertellen.

We beginnen om 10:00 uur met een vaartocht door de Blauwestad. Om 12.00 uur staat onze klassieke bus tot uw beschikking om u naar Landgoed Westerlee te brengen voor een heerlijke lunch. Daarna volgt een prachtige route langs de vele pronkjewails  die het gebied rijk is. Pitstop op locatie voor eigen rekening. Tegen 17.00 uur bent u terug in de haven van Midwolda

Incl. vaartocht, 2 x koffie/thee met cake op de boot, streeklunch en rondrit.

Tarieven

€ 49,50 p/p bij min. 25 personen.   

Dagtocht Varen, lunch en bezoek Siep & Co

Oude Pekela

 Vertrek 10.00 uur vanuit de haven van Midwolda voor een vaartocht. Om 12.30 uur gaan we met de bus naar ons lunchadres voor een goede lunch van soep met broodjes. Hierna staat de bus klaar voor een bezoek aan Siep & Co. Tegen 17.00 uur zijn we terug in Oude Pekela.

Tarieven

€ 57,50 p/p, als groep min. 25 personen.

Dagtocht Het Verhaal van Pekela (zonder vaartocht)

Aanrader!
Echt iets voor een familiedag die geïnteresseerd zijn in dit verhaal….

In een voormalig strokartonfabriek in Oude Pekela worden oude ambachten gebundeld en geexposeerd. Om 10.00 uur welkom door Siep&Co met koffie en koek waarna het Verhaal van Pekela volgt (film). Daarna rondleiding, papierscheppen, plaggenhut, hennepverhaal enz. Dan vertrekken we met de klassieke bus naar ons lunchadres voor een goede lunch waarna we met de bus verdergaan met het Verhaal van Pekela. Langs het Pekelderdiep met zijn vele scheepswerven, koffiestop (eigen rekening) in Boven Pekela met nog meer verhalen…. We zijn tegen 17.00 uur terug bij Siep&Co. Echt een aanrader!

Tarieven

€ 45,00 p/p. vanaf 25 pers. Bij minder aantal personen zal de prijs iets hoger zijn.

Meerprijs: Aan te vullen met een heerlijk diner.

Bedrijfsuitjes

14.00-15.15 varen door de Blauwestad, 15.30-17.30 uur op loopafstand kunt u een halve baan Pits en Puts bij Huningaheem in Oostwold. 17.30 uur: Afsluiten met barbecue. Vanaf 20 personen € 49,50 p/p incl. vaartocht,  Pits en Puts, barbecue. Optie: opgehaald en teruggebracht met een klassieke bus. Vraag naar de mogelijkheden.

 Middagje Papenburg: bezoek Meijer Werf
incl. busvervoer, 2 x koffie/thee met gebak, rondleiding Meijer Werf. Wij maken u graag een offerte vanaf opstapplaats en bv aansluitend een diner.